Kızılırmak'ta iftar birlikteliği

Kızılırmak

Özel Kızılırmak İlk ve Orta Okulu, aynı mahalleyi paylaştığı Bağlarbaşı Mahallesi sakinlerine iftar yemeği düzenledi. Komşuluk hukukunun önemine inanan Özel Kızılırmak İlk ve Orta Okulu iftar sofrasını komşuları ile paylaştı.

220 KİŞİ KATILDI

Yaklaşık 220 kişinin katıldığı iftara ilgi büyük oldu.  İftar programına katılan mahalle sakinleri daha önce tanışma yemeğinde tanıştıkları aynı mahalleyi paylaştıkları dostlarıyla bir araya geldiler. Birlik beraberlik içerisinde açılan oruçlar, dualarla devam etti.  Okulun iftar programına katılan mahalle sakinleri, okulun mahallerine yeni bir yüz kazandırdığını, bundan da mutlu olduklarını ifade ettiler. Okulun mahalle komşularından Mustafa Altın, okulun mahalle için bir zenginlik olduğunu, böyle bir okulun kendi mahallelerinde olmasının kendilerini çok sevindirdiğini, okulun her yönüyle örnek öğrenciler yetiştirdiğini ifade etti.

TOPLUMA FAYDALI GENÇLER

Okul olarak her yönüyle topluma faydalı öğrenciler yetiştirmeyi amaç edindiklerini ifade eden Okul Müdürü Hasan Hüseyin Ertaş, mahalle sakinlerinin eğitim dönemindeki anlayışları için kendilerine teşekkür etti.  Peygamberimizin (SAV) komşuluk hukukuna çok önem verdiğini ifade eden Ertaş,”Komşularımıza ayrı bir değer veriyoruz. Acı ve tatlı her günümüzde komşularımızı yanımızda görmek istiyoruz. İnsan tanımadığını bilemez, sevemez. Aramızdaki sevgi ve muhabbetimiz ziyadeleşsin diye Yunus’un sözüyle diyoruz ki gelin tanış olalım. Komşu mirasının neredeyse komşuya kalabileceği kadar komşuluk hakkına değer veren bir Peygamberin (SAV) ümmetiyiz. Neden komşularımız tanımış, bilmiş olmayalım.? Eski çağlardan bu yana ne güzellikler inşa edilmişse mayasında dostluk, muhabbet ve sevgi varır. Ayrıca bu gün bizler buradayız. Ama yarın başka bir yerde olabiliriz.”dedi.

GÜZEL GÜNLER GEÇİRELİM

Sözlerine devam eden Ertaş, “Siz değerli komşularımız ve okulumuz Allah’ın izniyle her daim burada olacaksınız. Bunun içindir ki okulun asıl sahipleri sizlersiniz. Böyle güzel ve mübarek bir vesile ile bir araya gelmiş olmamız bizi gerçekten sevindiriyor. ’ dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü